29 Ocak 2017 Pazar

TÜRKÇE KAYNAK ARAYANLAR İÇİN

Yabancı dil bilmeyenler için; Topraksız tarımın en zor kısmı, güvenilir teknik literatüre ulaşabilmektir. Ya yabancı bir dil bilmelisiniz ya da ulaşacağınız kısıtlı Türkçe kaynakla; bilgi ve deneyimleriminizi birleştirmeye çalışmalısınız. Bu da çoğu zaman zahmetli çalışmanızın hüsranla sonuçlanmasına, zaman, para ve de en önemlisi bilim aşkınızın kaybolmasına sebep olabilir.

Yabancı dil bilenler için bile, işin çok teknikleştiği bu sularda, boğulmamak için Türkçe kaynaklardan çalışmak çok daha kolay ve zevkli olacaktır.

Bu sebeple, yakın zamanda çıkan bu yayından sizleri haberdar etmekten büyük mutluluk duyarım. Kitabın ismi "TOPRAKSIZ TARIM VE BİTKİ BESLEME TEKNİKLERİ" 

Ülkemizde böyle akedemik çalışmaların olması bir çok meraklı beyin için harika bir haber.


Yukarıda kitabın ön ve arka kapağını görüyorsunuz. Ben kitabı "kitapyurdu" sitesini kullanarak kolayca temin ettim.  İsteyen arkadaşlar bu siteden kitabın fiyatını öğrenebilirler ki; benim fikrim, kitabın fiyatı herkes için oldukça makul.

Etik nedenlerden dolayı kitabın içeriğinden çok detaylı bahsetmek istemiyorum, ancak kendi adıma oldukça doyurucu bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

Kitap çok tadında dokunuşlarla sıkıcılıktan uzak ama teknik dil arayan birini ikna edecek kadar akademik bir eser olmuş. Görsellerle de desteklenmiş.


  • Kabaca topraksız tarımın tarihçesinden
  • Bitki fizyolojisinden
  • Besin elementlerinden
  • Yetiştirme sistemleri, ortamları ve tekniklerinden
  • Ve herkesin en zorlandığı besin çözeltisi hazırlanmasını hesaplamaları ve tablolarıyla çok güzel açıklamış


Umarım bu yayın benim kadar sizleri de mutlu eder...

Mutlaka inceleyin...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder